Mé' utáljuk Gyurcsányt?

 2012.09.11. 07:30

Bevallom, az egészet egy kocsmai beszélgetésből félfüllel elkapott részlet indította el. Érdekes, mennyi alapigazsággal látja el nemzetünket a honi kocsmák „bölcsész társadalma”. Cigiért ugrottam be, meg egy kávéra. Tudom, egy barom vagyok, aki pénzt fizet azért, hogy mihamarabb megdögöljön. Le kéne szokni, de ez a téma szempontjából irreleváns ugye...

Szóval ott állt a pultnál a faszi. Az a tipikus kocsmai bútordarab, akiről szokás mondani, „ő már leltárban van az adott italkimérőben”. Ő az a vendég, aki ha reggel nyitáskor nincs ott vagy este zárás előtt indul el, akkor olyan hiányérzete támad a pultosnak. Az a fajta ember, akin érezni, hogy egykor szebb napokat látott, de ma már talán a saját gyereke se tenné az ő neve mellé az X-et egy spontán példaképválasztáson. És elhangzott a kérdés, konkrétan a mellette állóhoz intézte:

-Há' te mé' utálod a Gyurcsányot?

Valljuk be, ez a mondat már önmagában egy gyöngyszem volt. Rögtön az jutott eszembe, ha a srác egyszer elindulna a Szalacsi-Polgárjenő-Matízpapa trió által kitaposott ösvényen, bizony lenne esélye a kétes babérjaikra. A másik, a kérdést kapó, némiképp hasonszőrű ürge meg hallgatott. Ő az a fajta ember lehetett, aki ugyan már megkeseredett, de még azért nincs a lejtő alján. De szemlátomást nem sok lépés kell már neki, hogy rákerüljön arra a bizonyos lejtőre. Szóval hallgatott, inkább a poharát bámulta, nem úgy tűnt, mint aki a kérdésen gondolkodik. A kérdezőnek is feltűnhetett ez, mert újra feltette, az úgy látszik megkerülhetetlennek szánt kérdést:

-Há' mé' utálod a Gyurcsányot? Nem is az van a kormányon, hanem a Fidesz.

Itt jött egy kis hatásszünet, nem tudtam eldönteni, a szavakat keresi vagy a szónoki képességeit próbálja megcsillantani, de nem volt sok idő gondolkodni, mert jött is a befejezés:

-Mégpediglen kétharmadda.

Mintegy végszóra felnézett a kérdezett és foghegyről bökte oda:

-Na látod bazzeg, pont azért.

És el kell ismernem, igaza van a faszinak. Mert talán nincs még egy ember az országban, akinek annyit köszönhetne a Fidesz a 2/3-dal kapcsolatban, mint amennyit Gyurcsány Ferencnek köszönhet. És ezáltal a 2/3-os kormányzás lehetőségében is nagy kanala van Gyurcsánynak. Ha nincs ő és az ő mániákus hatalomvágya, ami végigkísérte a kormányzását (és ennek köszönhetően nem jut oda az ország, ahová jutott), akkor ma nincs Fidesz 2/3 sem. Ha hagyják Medgyessyt dolgozni, akkor az MSZP minden valószínűség szerint elveszti ugyan a 2006-os választást, de mindezt becsülettel, tisztességgel, emelt fővel teszi, úgy, hogy továbbra is maga mögött tudhat egy széles, stabil bázist, amire bizton építhet. A Fidesz ugyan nyert volna, de max. egy szűkös többséggel. Tehát szó sem lett volna 2/3-ról. A gazdasági Világválság persze ugyanúgy beütött volna és Orbánék nyilván ugyanúgy nem tudtak volna mit kezdeni vele, mint az MSZP, így a baloldalnak gyakorlatilag semmi más dolga nem lett volna 2006 és 2010 között, mint egy kényelmes ellenzéki pozícióból végigpolitizálni ezeket az éveket. 2010-ben meg simán nyerni a választásokat. De nem. Jött Gyurcsány, akinek mindennél fontosabb volt megnyerni 2006-ban. Nem érdekelte milyen eszközökkel, mennyi hazugsággal, sumákolással, csak megnyerni. És ezzel egy olyan lavinát indított el, mely 2010-re teljesen lesöpörte a „balliberális” oldalt a politikai palettáról. Olyannyira, hogy még most, 2012-re sem tudnak talpra állni, annak ellenére sem, hogy a kormány, gyakorlatilag hónapról-hónapra dob magas labdát, mégis, MSZP-éknél képtelenek „megcsinálni” a poént belőle.

És ami még nagyobb baja a baloldalnak, hogy ez a Gyurcsány bizony nem veszi észre magát. Azóta is elhiszi, hogy ő egy sztár ebben az országban, aki mögött tömegek állnak és mérvadónak, sőt követendőnek hiszik amit tesz. Lehet, hogy sikerült teljesen elhülyítenie magát a DK-val, a megjelenéseikor összecsődített néhány statisztával és a pár tucat bebolondított kisnyugdíjassal. Pedig, őszintén mondom (és nem csak én, hanem több millióan ebben az országban), hogy legtöbbet azzal segítene a baloldalnak és a legnagyobbat akkor rúgna a Fideszbe, ha egyszerűen fogná magát és eltűnne a honi közéletből. Hagyná, hogy szép lassan elfelejtse a nép, mit is szabadított rá pár éve az MSZP.

De nem! Ő most éhségsztrájkol. Az előzetes regisztráció ellen. Kedves Ferenc, nincs az a jól szervezett és jól fizetett propaganda, ami annyi emberrel fogadtatná el egycsapásra az előzetes regisztráció gondolatát, mint az, hogy te kimész éhségsztrájkolni ellene! Nincs az a lejárató kampány, nincs az a hecckampány, ami annyi ember szemében tenné egycsapásra nevetségessé és unszimpatikussá az előzetes regisztráció elleni tiltakozást, mint az, hogy te kimész éhségsztrájkolni ellene. De sebaj Feri, lárifári, ha még sokáig „villogsz” a végén még '14-re is összehozod a 2/3-ot. Persze megint a Fidesznek...   

Címkék: politika mszp fidesz gyurcsány

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondogato.blog.hu/api/trackback/id/tr374767221

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása