Egy normális világ, normális országában a rendőr egyfajta példakép. Példát mutat az állampolgárnak, a magabiztosságával, megfontoltságával, törvényismeretével és törvénytiszteletével. Akár egyenruhában, akár civilben. Ha megjelenik valahol, az embernek biztonságérzete támad. Hiszen valaki olyan lépett be, aki tudja mit szabad és mit nem, sőt, nem csak tudja, de azt meg is követeli a jelenlévőktől.

Mondom egy normális világ, normális országában. Manapság, egyre inkább bolond világot élünk, a magyar közállapotokat meg inkább nem is minősítem. Szóval maradjunk annyiban, bolond világot élünk. Olyan éveket élünk, mikor a magyar rendőr rejtélyes nemi erőszak ügybe keveredik, rendőrök és exrendőrök társasága futballedzőt ver agyon. Olyan időket élünk, mikor az állampolgár azzal szembesül, a magyar rendőr, ha leadta a szolgálatot, megy az éjszakába és a nehézfiúk bárjait védi. Máskor meg szolgálatban is. A magyar rendőr elintézi, hol legyen razzia és melyik érdekkörbe tartozó szórakozóhelyen ne. Az állampolgár meg csak kapkodja a fejét, hogy ez lenne az etalon?

És itt a minapi hír is. Egy a készenléti rendőrség kötelékébe tartozó személy bozótvágókéssel és „viperával” támadt egy fiatalra. Szolgálaton kívül. Bár lassan már ott tartunk, azon sem lepődnénk meg, ha mindez szolgálat közben történne. Az eset Gödöllőn történt, az egyetem szomszédságában. A beszámolók szerint rendőrünk a presszóban szórakozott és finoman fogalmazva illuminált állapotba került. Ahogy az alant elterülő videón a hölgy fogalmaz, érezhető volt, hogy balhé lesz, mert rendőrünk szabályosan leste, kibe tudna végre belekötni. Kvázi áldozatra vadászott. Meg is találta. Egy szintén ott szórakozó baráti társasággal szólalkozott össze, ám ekkor még nem érezte magát elég bátornak a támadáshoz, így némi szóváltás után (itt még tettlegességre nem került sor) távozott a helyszínről. Ha itt véget ért volna a történet, akkor említésre méltó sem lenne. Valljuk be, azért a rendőr is csak ember. Vele is előfordulhat, hogy szar napja van, esetleg felönt a garatra, esetleg vitába keveredik. Ismerjük be, ez bárkivel előfordulhat, még egy rendőrrel is és igazából nagyon nem is kérhetnénk számon. Már, ha ez lett volna a történet vége...

Sajnos nem ez lett, rendőrünk nem azért távozott a helyszínről, mert vita közben észhez tért, rájött, hogy ez azért mégsem járható út, inkább pihennie kéne egyet. Nem, ő azért távozott, hogy felfegyverkezzen. Bozótvágókést és egy teleszkópos fémbotot, a köznyelvben „viperát” vett magához és bő egy óra múltával visszatért, hogy elégtételt vegyen. „Vitapartnerét” ugyan nem találta, de a szemében „bűnös társaság” egy másik tagját meglátta. A vascsővel leütötte a bárpultnál üldögélő srácot, majd tovább ütlegelte és rugdosta a földön fekvőt. Egy darabig a viperával, aztán egy bozótvágókéssel. Mindezt annak ellenére is folytatta, hogy áldozata semmiféle ellenállást nem tanúsított, a földön összekuporodva próbálta védeni a fejét. A brutális támadás eredményeként a fiatalember fejét három helyen, mintegy negyven öltéssel varrták össze. A nyakán és test szerte szintén mély vágásokat kellett összevarrni és a sebeket „becsövezni”, hogy a váladék távozni tudjon. Persze nem említve a fejen és testen elszenvedett számtalan zúzódást.

A rendőrök most nagy erőkkel keresik a kollégájukat, aki ismeretlen helyre távozott a támadás után. Kíváncsian várom, milyen gyorsan sikerül kézre keríteni és milyen ítélet születik majd. Illetve azt, hogy az esethez kísértetiesen hasonlító „Simon ügyhöz” hasonlóan itt is tűnnek-e el bizonyítékok. Mint emlékezetes, Simon Tibort is egy hasonló szóváltás után verték agyon, szintén voltak rendőr/exrendőr érintettjei az ügynek és rejtélyes módon a térfigyelő kamerák felvételeinek egy része eltűnt, más része meg használhatatlanná vált...  

Címkék: rendőrség botrány

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondogato.blog.hu/api/trackback/id/tr844791311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása