Átbaszva

 2012.09.16. 08:46

Bevallom őszintén, én inkább csak az elejét nézem a tehetségkutató műsoroknak. Válogatás (előválogatás?), ilyesmi. Amikor még minden balféket odaengednek a színpadra. Azokon jó röhögni.

 

Ez az a szakasza a Csillag születiknek, Megasztárnak, X Faktornak, , amikor még kedvükre tobzódhatnak a futóbolondok. Jön a kappan hangú póstás, Mr. Bikicsunáj, meg néma rapper. Rajtuk is jókat mulatok, de az igazi kedvenceim azok a félnótások, akiknek valahogy sikerült annyira félreszocializálódniuk, hogy a végére önmaguk bálványaivá váltak. Hogy szarul énekelnek, az nem kérdés. (nem lehet kérdés, ha még az én, nagyjából nulla zenei hallással felvértezett füleimnek is feltűnik) Viszont őket ez nem zavarja. Mert, hogy épp „önmegvalósítanak”, csak az a kurva zsűri zavarja őket. Közös ismérvük, hogy ha a zsűri, az a rohadék, leinti őket, akkor látványosan felháborodnak, megsértődnek, majd ellentámadásba mennek át.

 

Menthetetlenek na! Hiedelemviláguk szerint ők nagyjából a Celine Dion-Freddy Mercury-Zámbó Jimy trió genetikai elegyei. Minimum nyolc oktáv kiéneklésére képesek, a hallásuk meg bőven felülmúlja a denevérét. Többjüknek énektanára is van (ezek után minek???), aki természetesen szorgalmazta, hogy jelentkezzenek, hiszen véleménye szerint halálos bűn lenne, ha a tehetségükből fakadó gyönyörcunamit nem zúdítanák az emberiség nyakába. A zsűri „természetesen” csak és kizárólak irigységből/tudatlanságból/hozzá nem értésből meszelte el őket. Pedig, és ez számukra evidens, ha eljutna hírük a nagyvilágba, bizony a milánói Teatro alla Scala művészeti vezetői térden csúszva jönnének értük Magyarországra. Csak hát itt most keresztbe tettek nekik. A zsűri csupa tudatlan pancserből áll, a hangmérnök egy kontár, így szarul jött át a hangszórókból a produkció, a fénytechnikus is elkúrta, ilyen fényviszonyok mellet nem is lehet „művészileg átélni”. Ja és a közönség is bunkó volt. Kvázi az egész világ összeesküdött ellenük, irigységből.

 

Nos, én szeretem nézni őket. Aztán ha eltűnnek a porondról, már nem annyira érdekel a műsorfolyam. Részben azért nézem meg őket, mert jókat röhög rajtuk az ember. Aztán persze más oka is van. Az ember (szerintem) úgy van genetikailag kódolva, hogy bizony jól esik neki, ha időről-időre nálánál nagyobb balfaszokat lát. Olyanokat, aki szemmel láthatóan jóval messzebb jutottak az elhülyülés útján, mint ő. Lehetőleg jó sokat belőlük.

Igen, ez jólesik az embernek. Olyankor kicsit megnyugszik, hogy lehet nem vagyok egy Einstein, de azért mégsem én vagyok az evolúció igazi zsákutcája. Meg aztán később is, ha hülyének érzi magát a nagyvilág dolgaihoz, csak visszanyúl gondolatban és előrángatja ezeket a szerencsétleneket, hogy bizonyítva érezze, állnak alatta bőven a ranglétrán.

 

Viszont most, belenézve az X-Faktor második válogatásába, kicsit átbaszva érzem magam. Vártam az újabb adag, jól megérdemelt flúgosomat, hogy legyen kiken röhögnöm, legyen kikkel példálóznom, legyen kikért visszanyúlnom majd gondolatban, ha szükségét érzem. És semmi. Semmi extra, még félextra sem. Na most mi van? Elfogytak a hülyék? Végignézve ezen az országon, ezt azért kötve hiszem...

 

Címkék: hülyeség megmondás tehetségkutató x-faktor

A bejegyzés trackback címe:

https://megmondogato.blog.hu/api/trackback/id/tr24779789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása